15.3.2016 10:43
Kalp Poğaça Tarifi'nin Malzemeleri
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta( beyazı içine sarısı üstüne sürülecek )
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 küçük paket yaşmaya veya 1. 5 tatlı kaşığı instant maya
Ve alabildiği kadar un
İç harcı için:
Beyaz peynir
İsteğe bağlı maydanoz
Tatlı yapmak isterseniz Sarelle
Kalp Poğaça Tarifi'nin Yapılışı
Hamuru için süt, sıvı yağ, yumurtanın beyazı, toz şeker, tuz, yaş mayayı iyice karıştırın. Ununu azar azar ekleyin kulak memesi yumuşaklığında yumuşak bir hamur yapın. Hamurunuzu tezgahın üzerinde 10 dakika kadar yoğurun ve yoğurma kabına alın. Hamurun üzerini örtüp mayalandın mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alın çay tabağı büyüklüğünde açın ortasına iç malzemesinden koyup oteki açtığınïz bezeyi üzerine kapatın kalıpla kesin tepsiye dizin tepsi mayası getirin yumurtasını sürün 200° de kızarana kadar pişirin