15.3.2016 11:01
Peynirli Rulo Börek Tarifi'nin Malzemeleri
Hamuru için:
4, 5 su bardağı un (200ml lik bardak)
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
3 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurtanın akı (sarısı sosa girecek)
İçine:
200gr beyaz peynir
Sosu için:
Yumurtanın sarısı
1 su bardağı yoğurt
1 yudum süt
Çeyrek su bardağı yağ
Peynirli Rulo Börek Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle ılık su, süt, maya ve şekeri bir kaseye alıp maya eriyene kadar karıştırıyoruz ve 10-15 dakika bekletiyoruz. Unu karıştırma kabına alıyoruz. Yumurta akı ve tuzunu ekliyoruz. Kabaran mayalı karışımı una ilave edip yoğurmaya başlıyoruz. Çok hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz. Hamuru tezgaha alıp eğer çok yapışkan ise az un ile büyük bir beze yapıyoruz, unladığımız kaba geri alıyoruz ve üzerini örtüp 1 saat bekletiyoruz.
Kabaran hamuru 3 eşit bezeye hazırlıyoruz. Her bir bezeyi oval şekilde açıp uzun kısmına peynirin üçte birini yayıyoruz. Rulo şeklinde sarıp, 2-3 parmak kalınlığında kesiyoruz ve yağladığımız borcama yerleştiriyoruz. Dilerseniz normal fırın tepsisi de kullanabilirsiniz.
Sos için tüm malzemeleri karıştırıp kaşıkla böreğin üzerine gezdiriyoruz. Ben üzerine susam, çekirdek ve çörekotu da kullandım. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında böreğimizin üzeri kızarana dek yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. Piştikten sonra ruloları teker teker ayırabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ☺